De vijfde brief

De Vijfde Brief

Vanaf het vroege voorjaar in 2017 speelde de groep op zeven verschillende plekken in het land de musical ‘De Vijfde Brief’, met als thema liefde en relaties. Deze productie is uitgebracht door Manna Musicals, ‘Musicals met een Missie’.

Els Calvert, producent en schrijfster:
Waar het vorig jaar in ‘Vrouwending’ over vriendschap en vrouw-zijn ging, wilde ik het nu graag over liefde en over relaties hebben. Het stuk begint waar de meeste sprookjes eindigen.

Ook nu is het een stuk met een boodschap, maar dan zonder belerend vingertje. We behandelen in het stuk het onderwerp op een open manier, maar we hebben wel een boodschap te vertellen. We houden mensen een spiegel voor als het om relaties gaat, maar het gaat vooral om bemoediging, dus het is beslist een positief geluid.”

“De vijfde brief’ gaat over een vader die zijn dochter brieven ‘schrijft’, of in het stuk ‘zingt’, waarmee hij iets over wil brengen over de liefde en over het leven. Een universeel thema”.

Liesbeth Voskamp, regisseur:
Voor mij is het een feest om met tien enthousiaste mensen te mogen werken. Niet iedereen is even ervaren op de spelvloer, of heeft een zangcarrière voor ogen, maar dat maakt het juist uitdagend: zoeken naar wat er nog meer ‘in het vat zit’. Mensen uit hun comfort halen, levert pareltjes op. Het proces met mijn spelers is voor mij even waardevol als het uiteindelijke resultaat voor de kijker.

En dat resultaat wordt een indringend verhaal over een van de mooiste thema’s: wat liefde doet!

Kijk op de website van Manna Musicals voor een terugblik op de voorstellingen, trailers en foto’s.